↑ Povratak na УЧЕНИЦИ

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ

ШКОЛСКА 2016/2017. ГОДИНА

СЛАЂАНА МАЧКОВИЋ

Прича о једној Слађани

     Ово је једна обична прича о девојчици са сасвим обичним репићем, која је своје дане проводила у малој обичној школи „Ђуро Салај“ (обично званој само „Ђуро“). Наизглед досадна прича, зар не?

       Можда би и била, да та девојчица није Слађана Мачковић! Ништа није обично када се ради о тинејџерима, посебно осмацима, а нарочито осмакињама. Ова је, наиме, посебнија од свих! Памте ходници многе дечије гласове. Чувају успомене на разне кораке који су одзвањали и уносили живот у старе зидове зграде. Али њен меки и ненаметљиви ход био је гласнији од других. Слађана је ходала храбро и самоуверено, ка циљевима. Слађана није имала препреке које није могла савладати. Тврдоглаво и упорно падала су утврђења и замкови српског језика и књижевности, чудовишта природе из биологије, хемијски елементи хемије, као и разни други „елементи“ и „немани“ свакодневног живота са којима се сваки тинејџер бори. Она је прелазила преко свега лагано, као да то није ништа. Неко непознат би се преварио и превидео ту њену снагу којом она може да освоји свет.

     Али ми знамо! И ми желимо да и други знају! Слађана Мачковић није сасвим обична девојчица са обичним репићем – она је Ученик генерације Основне школе „Ђуро Салај“!

     Кажу људи да данашња деца нису као некада. Да су лења, да не знају шта ће са собом, са својим животом. Слађана зна. И одувек је знала.

     Она ће постати Неко, јер она је посебна.

P1240379

 

ШКОЛСКА 2015/2016. ГОДИНА

ДРАГАНА КОРАЋ

ДРАГАНА КОРАЋ

„Прва међу једнакима“

И ове године наша школа испратила је у свет генерацију младих, успешних људи. Да, ми већ сада међу њима препознајемо будуће лекаре, професоре, глумце, виолончелисте, филозофе, сликаре, фудбалере, правнике… Већ сада смо поносни, а сигурни смо да ћемо у будућности имати још више разлога за то. Једнога дана говорићемо да су сви они прве кораке направили управо у нашој школи, а ево где су данас.

     Због свега овога Наставничком већу наше школе није било нимало лако да донесе ту важну одлуку – ко је први међу једнакима. У најужем избору за „Ученика генерације“ нашле су се две девојчице: Анита Недељковић и Драгана Кораћ. Ми сматрамо да су обе подједнако заслужиле ову титулу, али нијансе су одлучиле да је ове године  понесе Драгана Кораћ.

       Драгана је ово признање заслужила не само због свог успеха у школи и на такмичењима, не само због свог беспрекорног понашања, већ и због квалитета који је одликују пре свега као човека, а тек затим као ученика. Она је веома добар друг, ненаметљива, никада не истиче себе у први план, увек спремна да помогне другоме и да буде предводник своје генерације у великим и важним стварима које су радили и које ће тек радити.

       Честитамо ти, Драгана, и желимо ти пуно успеха и среће на путу који те чека и који одабереш!

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien