«

»

јул 03

Ученик генерације

Ученик генерације је Стефан Параћ!

Ова школска 2021/2022. година обележена је пандемијом (опет), ратовима, земљотресима… У ОШ „Ђуро Салај“ није дошло до неких тектонских поремећаја. Осим што се један дечак осмог разреда издвојио од осталих. По учењу. По другарству. По поштењу. По свему (мало ли је?). Стефан Параћ.

Одувек се знало да је највреднији и најодговорнији у одељењу. Показао је то на такмичењима из биологије, историје, енглеског језика и доносио дипломе са општинских, окружних такмичења, сваки пут. Учествовао је у драмској секцији и показивао завидну зрелост у тумачењима књижевних дела. Али, највише од свега: прави је друг, кажу остала деца.

Природна скромност му није дозволила да буде гласан, да се свађа, да се хвали, а имао је чиме. Каже да је обичан дечак који обожава игрице и гледање телевизије. Али, јасно је да овог „обичног“ дечака чекају велике ствари у животу, које ће он, без сумње, успети да оствари! Он, носилац таличног имена, имаће увек подршку своје основне школе, која ће будно пратити његов узбудљиви пут у одрастање и живот. Поносимо се тобом, драги Стефане!

IMG_20220529_141516

Стефан Параћ

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien