«

»

jul 03

Učenik generacije

Učenik generacije je Stefan Parać!

Ova školska 2021/2022. godina obeležena je pandemijom (opet), ratovima, zemljotresima… U OŠ „Đuro Salaj“ nije došlo do nekih tektonskih poremećaja. Osim što se jedan dečak osmog razreda izdvojio od ostalih. Po učenju. Po drugarstvu. Po poštenju. Po svemu (malo li je?). Stefan Parać.

Oduvek se znalo da je najvredniji i najodgovorniji u odeljenju. Pokazao je to na takmičenjima iz biologije, istorije, engleskog jezika i donosio diplome sa opštinskih, okružnih takmičenja, svaki put. Učestvovao je u dramskoj sekciji i pokazivao zavidnu zrelost u tumačenjima književnih dela. Ali, najviše od svega: pravi je drug, kažu ostala deca.

Prirodna skromnost mu nije dozvolila da bude glasan, da se svađa, da se hvali, a imao je čime. Kaže da je običan dečak koji obožava igrice i gledanje televizije. Ali, jasno je da ovog „običnog“ dečaka čekaju velike stvari u životu, koje će on, bez sumnje, uspeti da ostvari! On, nosilac taličnog imena, imaće uvek podršku svoje osnovne škole, koja će budno pratiti njegov uzbudljivi put u odrastanje i život. Ponosimo se tobom, dragi Stefane!

IMG_20220529_141516

Stefan Parać

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien