«

»

мај 29

Фрушка гора

 

Излет на Фрушку гору ученика верске наставе

 У суботу 13. маја 2017. године, ученици од III до VI разреда верске наставе Православног катихизиса основних школа: Јован Микић, Свети Сава и Ђуро Салај из Суботице, поклонили су се фрушкогорским светињама, заједно са својим вероучитељима.

Овом приликом обишли смо четири манастира на Фрушкој гори: Јазак, Гргетег, Крушедол и Велику Ремету, где смо примљени са топлом добродошлицом и угошћени благом речју монаха који су нас дочекивали и испраћали.Посебан утисак на све оставила је икона Мајке Божије Тројеручице у манастиру Гргетег, где смо имали прилику да од монахиње овог манастира чујемо и чудесну причу о путовању ове иконе. После Гргетега, ту је и манастир Велика Ремета, који је својом лепотом духа и красотом природе која га окружује опио срца свих, до те мере да нас је на крају тек изненадни пљусак раздвојио од њега, јер се ником није одлазило са тог светог места.

Крај овог сунчаног суботњег дана дочекао нас је у центру Новог Сада, што су ученици нарочито нестрпљиво ишчекивали.

У Суботицу смо се вратили у касним вечерњим сатима, уморног тела али обогаћеног духа, радосни због свега што смо видели и доживели на овом путовању.

вероучитељ Лазар Ђачић

Планинарска акција на Фрушкој гори

У недељу 7. маја 2017. године, према плану еко-планинарске секције, за ову школску годину изведена је завршна акција пешачења на Фрушкој гори. Ове године је био и рекордан број учесника ( 50 ученика и неколико наставника из наше школе). Као и на свим досадашњим акцијама са нама је био и планинарски водич Зоран Вукманов. И ако нам временске прилике нису биле наклоњење сви учесници су успешно савладали предвиђену трасу пешачења у дужини од 12 километара.

Траса пешаћења: Иришки венац – Ново Хопово – Старо Хопово – Споменик на Иришком венцу – Иришки венац.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien