«

»

мар 05

Покрајина помогла санирање спортског терена у ОШ „Ђуро Салај“

Покрајина помогла санирање спортског терена у ОШ „Ђуро Салај“

Бивши градоначеник Суботице и члан Градског већа задужен за спорт посетили су данас ОШ „Ђуро Салај“ и званично обавестили руководство ове школе да су после разговора са челницима Покрајинског секретаријата за спорт успели да обезбеде средства за обнављање отвореног спортског терена који се налази у оквиру ове образовне установе. Средства су већ пребачена на рачун школе и ускоро ће бити расписан тендер за радове.

Основна школа „Ђуро Салај“ је подељена у два објекта, има око 420 ученика који су расподељени у 24 одељења – 16 на српском и 8 на мађарском језику. Први објекат ове установе часове физичког одржава у учионици, док овај други, у улици Петефи Шандора, има отворени терен који ће ускоро бити и саниран и обезбеђен.

Иако Демократска странка није део градске власти у Суботици, њени представници су у протеклих неколико дана обавили разговоре у Новом Саду са челницима Покрајинског секретаријата за омладину и спорт. 

 

Модест Дулић, бивши градоначелник Суботице и Немања Симовић, бивши члан Градског већа задужен за спорт, су ове лепе вести данас поделили са директорицом школе Мимицом Андрић, као и са ученицима ове школе.

 – Неопходно је да сви покажемо друштвену одговорност, а она не сме да зависи од тога да ли сте тренутно на власти или не, изјавио је Немања Симовић и додао: – „Истина је да су нови спортски терени са асфалтном и тартан подлогом ницали један за другим по двориштима основних школа у претходном периоду док је део градске власти била и Демократска странка, зато је наша жеља и била да обрадујемо ученике и ове школе који већ дужи низ година имају проблем са неопходним простором за спровођење наставе физичког васпитања.“ – закључује Симовић

 

Симовић такође додаје да су обављени и разговори око пружања финансијске помоћи спортским клубовима са територије Суботице од стране Покрајинског секретаријата за омладину и спорта због чињенице да се клубови налазе у веома тешкој ситуацији јер одобрена средства са градског нивоа за текућу годину веома споро пристижу док највећи број лигашких такмичења већ увелико траје.

За крај Симовић се захвалио госпођи Мариники Тепић, покрајинском секретару за омладину и спорт и њеним сарадницима на показаном разумевању и жељи да помогну суботичком спорту кроз директно финансирање клубова и инвестирање у спортску инфраструктуру.

Директорица ОШ „Ђуро Салај“ Мимица Андрић изразила је захвалност за акцију и обезбеђена средства која ће ученицима ове школе обезбедити безбедније услове за обављање физичких активности и боравак у дворишту установе.

 

„Наша школа нема класичну затворену салу и једини простор где можемо да обављамо наставу физичког и друге спортске активности је управо овај отворени терен који је, како можете и да видите, у врло лошем стању што је нажалост понекад доводило и до повреда.“ – изјавила је Мимица Андрић, директорица школе и додала: „Обећана средства су већ пребачена на рачун наше установе и ускоро ћемо спровести процес јавне набавке за извођача радова, а врло брзо и у саму реализацију. Захваљујем се Покрајинском секретаријату за спорт, господину Модесту Дулићу и Немањи Симовићу на додељеним средствима и помоћи нашој школи.“

ПРЕУЗЕТО СА www.subotica.com

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien