«

»

mar 05

Pokrajina pomogla saniranje sportskog terena u OŠ „Đuro Salaj“

Pokrajina pomogla saniranje sportskog terena u OŠ „Đuro Salaj“

Bivši gradonačenik Subotice i član Gradskog veća zadužen za sport posetili su danas OŠ „Đuro Salaj“ i zvanično obavestili rukovodstvo ove škole da su posle razgovora sa čelnicima Pokrajinskog sekretarijata za sport uspeli da obezbede sredstva za obnavljanje otvorenog sportskog terena koji se nalazi u okviru ove obrazovne ustanove. Sredstva su već prebačena na račun škole i uskoro će biti raspisan tender za radove.

Osnovna škola „Đuro Salaj“ je podeljena u dva objekta, ima oko 420 učenika koji su raspodeljeni u 24 odeljenja – 16 na srpskom i 8 na mađarskom jeziku. Prvi objekat ove ustanove časove fizičkog održava u učionici, dok ovaj drugi, u ulici Petefi Šandora, ima otvoreni teren koji će uskoro biti i saniran i obezbeđen.

Iako Demokratska stranka nije deo gradske vlasti u Subotici, njeni predstavnici su u proteklih nekoliko dana obavili razgovore u Novom Sadu sa čelnicima Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport. 

 

Modest Dulić, bivši gradonačelnik Subotice i Nemanja Simović, bivši član Gradskog veća zadužen za sport, su ove lepe vesti danas podelili sa direktoricom škole Mimicom Andrić, kao i sa učenicima ove škole.

 – Neophodno je da svi pokažemo društvenu odgovornost, a ona ne sme da zavisi od toga da li ste trenutno na vlasti ili ne, izjavio je Nemanja Simović i dodao: – „Istina je da su novi sportski tereni sa asfaltnom i tartan podlogom nicali jedan za drugim po dvorištima osnovnih škola u prethodnom periodu dok je deo gradske vlasti bila i Demokratska stranka, zato je naša želja i bila da obradujemo učenike i ove škole koji već duži niz godina imaju problem sa neophodnim prostorom za sprovođenje nastave fizičkog vaspitanja.“ – zaključuje Simović

 

Simović takođe dodaje da su obavljeni i razgovori oko pružanja finansijske pomoći sportskim klubovima sa teritorije Subotice od strane Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sporta zbog činjenice da se klubovi nalaze u veoma teškoj situaciji jer odobrena sredstva sa gradskog nivoa za tekuću godinu veoma sporo pristižu dok najveći broj ligaških takmičenja već uveliko traje.

Za kraj Simović se zahvalio gospođi Mariniki Tepić, pokrajinskom sekretaru za omladinu i sport i njenim saradnicima na pokazanom razumevanju i želji da pomognu subotičkom sportu kroz direktno finansiranje klubova i investiranje u sportsku infrastrukturu.

Direktorica OŠ „Đuro Salaj“ Mimica Andrić izrazila je zahvalnost za akciju i obezbeđena sredstva koja će učenicima ove škole obezbediti bezbednije uslove za obavljanje fizičkih aktivnosti i boravak u dvorištu ustanove.

 

„Naša škola nema klasičnu zatvorenu salu i jedini prostor gde možemo da obavljamo nastavu fizičkog i druge sportske aktivnosti je upravo ovaj otvoreni teren koji je, kako možete i da vidite, u vrlo lošem stanju što je nažalost ponekad dovodilo i do povreda.“ – izjavila je Mimica Andrić, direktorica škole i dodala: „Obećana sredstva su već prebačena na račun naše ustanove i uskoro ćemo sprovesti proces javne nabavke za izvođača radova, a vrlo brzo i u samu realizaciju. Zahvaljujem se Pokrajinskom sekretarijatu za sport, gospodinu Modestu Duliću i Nemanji Simoviću na dodeljenim sredstvima i pomoći našoj školi.“

PREUZETO SA www.subotica.com

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien