↑ Povratak na НАСТАВА

ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ

Активност која се налази у бази примера успешних ваннаставних активности – ЗУОВ

Осмаци одлазе у великом стилу!

      У нашој школи већ је постало традиција да се од детињства и осмогодишњег школовања осмаци опросте уз један посебан „угледно – огледни“ час! Ове године су имали помоћ седмака, а провукао се ту и понеки шестак!

    У среду, 1. јуна 2016. године одржан је кратак курс под називом „Снобизам у три лекције“. У првој лекцији научили смо понешто о пореклу речи сноб и видели смо  једну епизоду чувене британске серије „Мућке“ у режији генијалне Мирјане Шкобо. Затим смо се, у оквиру друге лекције, вратили у Србију. Сремац, Стерија и Нушић су нам, на сасвим репрезентативним примерима, показали како Србија, када су у питању снобови, никако не заостаје за светом. Све ово потписала је главна „мајсторица“ Исидора Стамболић. И најзад , трећа лекција – „Путујући циркус господина Молијера“. Да, били су ту кловнови, сам господин Молијер лично, грађанин племић – господин Журден и његови учитељи. Артисткиња на жици, главна и одговорна за ову лекцију, била је Вања Томовић.

      На крају је уз звуке песме Ђорђа Балашевића „Одлази циркус из нашег малог града“ пала и понека суза, али то је нормално кад „Ђуро Салај“ испраћа овакву генерацију.

      Све ово била је само увертира за оно што ћемо видети на завршној приредби.

Пројектна настава из Биологије за ученике четвртог разреда

У оквиру програма упознавања ученика четвртог разреда, са предметом – Биологија, учитељицe Марина Радоман, Милица Лукић и наставнк Горан Андрић организовали су извођење пројектне наставе са темом „Живи свет језера Мајдан“. Часови су релизовани у школи и на терену. Циљ овог облика наставе је подстицање и проширивање интересовања ученика за биологију и развој њихових интересовања да се на непосредан начин оствари контак са природом у непосредном окружењу.

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien