↑ Povratak na NASTAVA

PRIMERI DOBRE PRAKSE

Aktivnost koja se nalazi u bazi primera uspešnih vannastavnih aktivnosti – ZUOV

Osmaci odlaze u velikom stilu!

      U našoj školi već je postalo tradicija da se od detinjstva i osmogodišnjeg školovanja osmaci oproste uz jedan poseban „ugledno – ogledni“ čas! Ove godine su imali pomoć sedmaka, a provukao se tu i poneki šestak!

    U sredu, 1. juna 2016. godine održan je kratak kurs pod nazivom „Snobizam u tri lekcije“. U prvoj lekciji naučili smo ponešto o poreklu reči snob i videli smo  jednu epizodu čuvene britanske serije „Mućke“ u režiji genijalne Mirjane Škobo. Zatim smo se, u okviru druge lekcije, vratili u Srbiju. Sremac, Sterija i Nušić su nam, na sasvim reprezentativnim primerima, pokazali kako Srbija, kada su u pitanju snobovi, nikako ne zaostaje za svetom. Sve ovo potpisala je glavna „majstorica“ Isidora Stambolić. I najzad , treća lekcija – „Putujući cirkus gospodina Molijera“. Da, bili su tu klovnovi, sam gospodin Molijer lično, građanin plemić – gospodin Žurden i njegovi učitelji. Artistkinja na žici, glavna i odgovorna za ovu lekciju, bila je Vanja Tomović.

      Na kraju je uz zvuke pesme Đorđa Balaševića „Odlazi cirkus iz našeg malog grada“ pala i poneka suza, ali to je normalno kad „Đuro Salaj“ ispraća ovakvu generaciju.

      Sve ovo bila je samo uvertira za ono što ćemo videti na završnoj priredbi.

Projektna nastava iz Biologije za učenike četvrtog razreda

U okviru programa upoznavanja učenika četvrtog razreda, sa predmetom – Biologija, učiteljice Marina Radoman, Milica Lukić i nastavnk Goran Andrić organizovali su izvođenje projektne nastave sa temom „Živi svet jezera Majdan“. Časovi su relizovani u školi i na terenu. Cilj ovog oblika nastave je podsticanje i proširivanje interesovanja učenika za biologiju i razvoj njihovih interesovanja da se na neposredan način ostvari kontak sa prirodom u neposrednom okruženju.

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien