↑ Povratak na GALERIJA

FOTOGRAFIJE
 22. 9. 2016. god.

Zlatni olimpijac, Davor Štefanek, u poseti našoj školi

Zlatni olimpijac, Davor  Štefanek, ulepšao je sportsku nedelju  u našoj školi. U toku druženja Davor je predstavio značaj bavljena sportom i sa rvaačima kluba „Spartak“  demonstrirao veštine rvanja. Pozvao je sve zainteresovane da posete rvački klub „Spartak“ i da se detaljnije upoznaju sa čarima ovog sporta.

2. 9. 2016. god.

Dana grada Subotice

Na proslavi Dana grada, 2. 9. 2016. god. učestvovali su i učenici naše škole: Evelin Lakatoš, 5c – violina, Slavoljub Marić, 4a – harmonika, Rukavina Aleksandar, recitacija „Svašta umem“ – Miroslav Antić.

1. 9. 2016. god.

Svečani prijem prvaka

Za đake prvake je priređen svečani doček 1. 9. 2016.god. u 12 časova. Za to su se pobrinuli njihovi stariji drugari sa svojim učiteljicama. I ove školske godine prvaci su  dobili prigodne poklone od Grad Subotice i Mađarskog nacionalnog saveta.

15. 6. 2016. god.

Nagrade na likovnim konkursima

Na međunarodnom likovnom konkursu u Egiptu naši učenici su postigli izvanredne rezultate. Vivien Blesić, Melanija Senci i Danijel Farkašsu osvojile zlatne medalje, a Albert Dunai, Sabolč Mesaroš, Antonio Sabo i Roland Dubičanac dobili su diplome.

Jonaš Henrik učenik 2.c razreda osvojio je prvu nagradu na velikom likovnom konkursu Srbije na temu „Pesma ide kroz svet ceo“.

Učiteljica Hedviga Šoš je dobila nagradu za najbolju kolekciju radova. Čestitamo učenicima i našoj vrednoj učiteljici.

Svečana dodela nagrada je održana u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode u Novom Sadu. Čestitamo!

 Na likovnom konkursu u Budimpešti nagrađeni su učenici 2.c razreda.

1. 6. 2016. god.

Osmaci odlaze u velikom stilu!

      U našoj školi već je postalo tradicija da se od detinjstva i osmogodišnjeg školovanja osmaci oproste uz jedan poseban „ugledno – ogledni“ čas! Ove godine su imali pomoć sedmaka, a provukao se tu i poneki šestak!

    U sredu, 1. juna 2016. godine održan je kratak kurs pod nazivom „Snobizam u tri lekcije“. U prvoj lekciji naučili smo ponešto o poreklu reči snob i videli smo  jednu epizodu čuvene britanske serije „Mućke“ u režiji genijalne Mirjane Škobo. Zatim smo se, u okviru druge lekcije, vratili u Srbiju. Sremac, Sterija i Nušić su nam, na sasvim reprezentativnim primerima, pokazali kako Srbija, kada su u pitanju snobovi, nikako ne zaostaje za svetom. Sve ovo potpisala je glavna „majstorica“ Isidora Stambolić. I najzad , treća lekcija – „Putujući cirkus gospodina Molijera“. Da, bili su tu klovnovi, sam gospodin Molijer lično, građanin plemić – gospodin Žurden i njegovi učitelji. Artistkinja na žici, glavna i odgovorna za ovu lekciju, bila je Vanja Tomović.

      Na kraju je uz zvuke pesme Đorđa Balaševića „Odlazi cirkus iz našeg malog grada“ pala i poneka suza, ali to je normalno kad „Đuro Salaj“ ispraća ovakvu generaciju.

      Sve ovo bila je samo uvertira za ono što ćemo videti na završnoj priredbi.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien