↑ Povratak na ГАЛЕРИЈА

ФОТОГРАФИЈЕ
 22. 9. 2016. год.

Златни олимпијац, Давор Штефанек, у посети нашој школи

Златни олимпијац, Давор  Штефанек, улепшао је спортску недељу  у нашој школи. У току дружења Давор је представио значај бављена спортом и са рваачима клуба „Спартак“  демонстрирао вештине рвања. Позвао је све заинтересоване да посете рвачки клуб „Спартак“ и да се детаљније упознају са чарима овог спорта.

2. 9. 2016. год.

Дана града Суботице

На прослави Дана града, 2. 9. 2016. год. учествовали су и ученици наше школе: Евелин Лакатош, 5ц – виолина, Славољуб Марић, 4а – хармоника, Рукавина Александар, рецитација „Свашта умем“ – Мирослав Антић.

1. 9. 2016. год.

Свечани пријем првака

За ђаке прваке је приређен свечани дочек 1. 9. 2016.год. у 12 часова. За то су се побринули њихови старији другари са својим учитељицама. И ове школске године прваци су  добили пригодне поклоне од Град Суботице и Мађарског националног савета.

15. 6. 2016. год.

Награде на ликовним конкурсима

На међународном ликовном конкурсу у Египту наши ученици су постигли изванредне резултате. Вивиен Блесић, Меланија Сенци и Данијел Фаркашсу освојиле златне медаље, а Алберт Дунаи, Саболч Месарош, Антонио Сабо и Роланд Дубичанац добили су дипломе.

Јонаш Хенрик ученик 2.ц разреда освојио је прву награду на великом ликовном конкурсу Србије на тему „Песма иде кроз свет цео“.

Учитељица Хедвига Шош је добила награду за најбољу колекцију радова. Честитамо ученицима и нашој вредној учитељици.

Свечана додела награда је одржана у Покрајинском заводу за заштиту природе у Новом Саду. Честитамо!

 На ликовном конкурсу у Будимпешти награђени су ученици 2.ц разреда.

1. 6. 2016. год.

Осмаци одлазе у великом стилу!

      У нашој школи већ је постало традиција да се од детињства и осмогодишњег школовања осмаци опросте уз један посебан „угледно – огледни“ час! Ове године су имали помоћ седмака, а провукао се ту и понеки шестак!

    У среду, 1. јуна 2016. године одржан је кратак курс под називом „Снобизам у три лекције“. У првој лекцији научили смо понешто о пореклу речи сноб и видели смо  једну епизоду чувене британске серије „Мућке“ у режији генијалне Мирјане Шкобо. Затим смо се, у оквиру друге лекције, вратили у Србију. Сремац, Стерија и Нушић су нам, на сасвим репрезентативним примерима, показали како Србија, када су у питању снобови, никако не заостаје за светом. Све ово потписала је главна „мајсторица“ Исидора Стамболић. И најзад , трећа лекција – „Путујући циркус господина Молијера“. Да, били су ту кловнови, сам господин Молијер лично, грађанин племић – господин Журден и његови учитељи. Артисткиња на жици, главна и одговорна за ову лекцију, била је Вања Томовић.

      На крају је уз звуке песме Ђорђа Балашевића „Одлази циркус из нашег малог града“ пала и понека суза, али то је нормално кад „Ђуро Салај“ испраћа овакву генерацију.

      Све ово била је само увертира за оно што ћемо видети на завршној приредби.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien